menu

Pyetje të Bëra Së Shpeshti

 • Për çfarë paguaj?

  Paguani për qasje në recetat tuaja personalizuar keto dhe një listë blerjeje. Të gjitha recetat përfshijnë udhëzime për gatimin e vakteve, listën e përbërësve dhe informacionin e tyre për makroet.

 • Çfarë mund të pi në keto?

  Në një dietë ketogjenike, është më mirë të pini ujë me minerale të larta. Lejohet gjithashtu: kafe e zezë dhe çaj pa sheqer, pije lloji "0" dhe lëngjet nga perime të marinuara.

 • A duhet tëmbaheni me përbërësit e recetave?

  Jo, mund të përdorni zëvendësues. Megjithatë, ju inkurajojmë të kushtoni vëmendje vlerave ushqyese të tyre - për të arritur qëllimet tuaja, përpiquni të përdorni produkte me vlera sa më të ngjashme.

 • Si të ëmbëlsohet?

  Eritritoli ose ksilitoli do të funksionojnë më mirë.

 • Si të lexohet menuja e dietës?

  Menuja tregon pjatat që duhet të hani gjatë ditës. Varet nga ju në ç'radhë, në ç'kohë dhe sa vakte për njëherë. Për shembull, nëse dëshironi të hani 2 vakte në ditë, kombinoni pjatat e zgjedhura dhe hani ato për një vakt.

 • A mund të zëvendësoj vaktet?

  Nëse nuk jeni të kënaqur me vaktin e propozuar ose për ndonjë arsye nuk jeni në gjendje ta përgatisni, përdorni butonin "Zëvendëso recetën".

 • Çfarë perimesh mund të përdor?

  Mund të shijoni pjatat siç dëshironi. Perimet që shfaqen në receta dhe që është e vlefshme t'i keni në kuzhinë: piper, kripë (deri në 10 g në ditë), kryesorët provansal, baziq, gjethe dafine, rozmarinë, qelibar, xhenxhefil, karri, hudhër granuluar, qepë e thatë, koriander, qepe, specra të ëmbla, të gjashta dhe të tymosura.

 • A mund të pijo alkol?

  Nuk rekomandohet të pini alkool gjatë një diete ketogjenike. Njerëzit në ketozë ndjejnë një ulje të rëndësishme të tolerancës ndaj alkoolit. Për këtë, shumica e pijeve alkoolike ose pijeve përmbajnë karbohidrate të thjeshta. Megjithatë, mund të pini një sasi simbolike alkool që nuk përmban karbohidrate. Pije të tilla përfshijnë, midis të tjerave, vodkë, tekilë, viski dhe konjak.

 • Çfarë teste duhet të bëj para se të filloj dietën?

  Testet bazë që vlejnë të bëhen janë morfologjia, glukoza në agjësim, profili lipidik, elektrolitet dhe nivelet e vitaminës D. Megjithatë, nëse keni dyshime për gjendjen tuaj të shëndetit, sigurohuni të konsultoheni me një mjek.

 • A do të kem gjithmonë qasje në dietë?

  Sipas rregullores, qasja në dietë jepet vetëm për kohën e abonimit. Kjo vjen për shkak të faktit që dieta përgatitet në bazë të masave të dhëna në ditën e fillimit. Nëse do të përdoret në një kohë tjetër, ajo mund të jetë e papërshtatshme për shëndetin.

 • Nuk po humb peshë në plan - pse?

  Mund të ketë shumë arsye pse nuk po humbni peshë, kështu që është e vështirë të jepni një përgjigje të përcaktuar. Sigurohuni që po ndiqni planin - madje edhe shkelje të pakëqëlluara tani e pastaj mund të ndikojnë në rezultate. Kjo përfshin pije të ëmbla si gazoz. Nëse përdorni shumë zëvendësues - kushtojeni më shumë vëmendje vlerave ushqyese të tyre. Mund të mendoni se janë të ngjashëm, por nuk do të jeni të sigurt derisa të kontrolloni. Nëse jeni të sigurt që asnjëra prej lartëpërmendurave nuk aplikohet, mendojeni të konsultoheni me një mjek - mund të keni disa probleme të lidhura me shëndetin për të cilat nuk keni qenë të vetëdijshëm.

 • Nuk kam marrë planin tim. Çfarë duhet të bëj?

  Nëse nuk keni marrë dietën tuajbrenda 24 orëve, ju lutemi na kontaktoni në leetdiet.com@gmail.com.